Не се колебай да ни потърсиш!

Контакти

+359898440566 antiquesprovencehouse@abv.bg

гр. Варна, ул. "Преслав" 19,
гр. Варна, ул "Охрид" 12

Последвай ни:

Началото на италианския Ренесанс

Some
 • Автор: Alexander
 • Обновена на: 10.04.2024 г.
 • 4 мин. време за четене

Началото на италианския Ренесанс - Antiques France>

През 14 ти век, Италия става първата европейска страна, която излиза от тъмната епоха и намира вдъхновение в Антична Гърция и Рим. Тази промяна се проявява първо в архитектурата, но много скоро се разпространява и в дизайна на мебелите.

Всъщност, магазините за мебели обикновено работят под надзора на дизайнери, които са също така и архитекти. За да изпълнят грандиозните сгради, мебелите стават масивни и големи.Италианският Ренесансов стил мебели трябва да са здрави и впечатляващи, но също така и добре декорирани. Често мебелите са изработени с детайли, направени от мрамор, абанос и слонова кост. Отказвайки се от традиционния дъб, те започват използването на по-твърди материали като кестен, ела и орех. Също така започва развитието на нови елементи и материали като стомана, метал и кожа както и се използват контрастиращи видове дърво, с цел създаване на страхотен визуален ефект.

Мебелите през късната барокова епоха (1600 год.) стават още по-масивни дори от Италианския Ренесанс.Бароковите производители вкарват нова мода в мебелите, добавяйки симетрични форми, контраст и много орнаменти.Преминавайки в 18 и 19 век, Италия се разделя на отделни области, в които всяка област развива свой собствен стил. Производителите на мебели във Венеция развиват едни от най-известните стилове по света. Венецианските мебели се характеризират главно от шкафове, рафтове и най-вече огледала.Резбарите по онова време модернизират дървото като материал и изработват мебели с много украсени горни части. Често мебелите са боядисани в комбинация от черен и перлен цвят. Сребристия нюанс също е популярен за Венецианския стил.

Напиши отзив за Началото на италианския Ренесанс

 • ( от 1 до 5 )
 • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
 • Имате антика?
  Ние ще я купим!

  Ние сме готови да закупим вашето антично съкровище. Предлагаме справедлива оценка и добра цена.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
  Обатеде ми се
  Some