Не се колебай да ни потърсиш!

Контакти

+359898440566 antiquesprovencehouse@abv.bg

гр. Варна, ул. "Преслав" 19,
гр. Варна, ул "Охрид" 12

Последвай ни:

Блог

Some

Приказка за Огледалото

Огледалото е толкова важна част от живота на човека, още от Средновековието и до наши дни. Много преди човек да е способен да направи огледало от стъкло, огледалата са се правили от метал (мед, бронз, сребро, калай и др.)

Среброто – изтънчен и красив антибиотик

От древни времена се смята, че прибори и посуда от сребро носят много ползи за здравето на човека.Проучванията показват, че среброто съдържа специфични йони, които са в състояние да унищожат патогените.

Трапезарията или на кратко – семейното кътче

Едно от най-важните помещения в дома още от средновековието е трапезарията. Там се е считало, че никой не може да започне да се храни, преди всички членове на семейството или гости да са на масата.

Началото на италианския Ренесанс

През 14 ти век, Италия става първата европейска страна, която излиза от тъмната епоха и намира вдъхновение в Антична Гърция и Рим. Тази промяна се проявява първо в архитектурата, но много скоро се разпространява и в дизайна на мебелите.

Ампир – строго великолепие от миналия век

Стилът Ампир е малко неочаквано продължние на идеите, вложени в стила класицизъм. Той значително измества посоката на развиващите се художествени и културни тенденции за епохата.

Имате антика?
Ние ще я купим!

Ние сме готови да закупим вашето антично съкровище. Предлагаме справедлива оценка и добра цена.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
Обатеде ми се
Some
Обади се