юни 1, 2018

Ар Нуво – различен и модерен

Ар Нуво или Моде́рн е стил в архитектурата, изящните и приложни изкуства, който е най-разпространен през последната декада на XIX и началото на XX век (до началото на Първата световна война).
ноември 17, 2017

Ампир – строго великолепие от миналия век

Стилът Ампир е малко неочаквано продължние на идеите, вложени в стила класицизъм. Той значително измества посоката на развиващите се художествени и културни тенденции за епохата.
октомври 30, 2017

Началото на италианския Ренесанс

През 14 ти век, Италия става първата европейска страна, която излиза от тъмната епоха и намира вдъхновение в Антична Гърция и Рим. Тази промяна се проявява първо в архитектурата, но много скоро се разпространява и в дизайна на мебелите.
октомври 30, 2017

Трапезарията или на кратко – семейното кътче

Едно от най-важните помещения в дома още от средновековието е трапезарията.Там се е считало, че никой не може да започне да се храни, преди всички членове на семейството или гости да са на масата.По традиция трапезарията е обзаведена с доста голяма трапезна маса и комплект трапезни столове.
октомври 30, 2017

Приказка за Огледалото

Огледалото е толкова важна част от живота на човека, още от Средновековието и до наши дни. Много преди човек да е способен да направи огледало от стъкло, огледалата са се правили от метал (мед, бронз, сребро, калай и др.)
октомври 30, 2017

Среброто – изтънчен и красив антибиотик

От древни времена се смята, че прибори и посуда от сребро носят много ползи за здравето на човека.Проучванията показват, че среброто съдържа специфични йони, които са в състояние да унищожат патогените.